Wrakgenoten

Op 27 augustus 2014 verscheen mijn dichtbundel Wrakgenoten. De afbeelding op het omslag is een zwemvest van de Titanic dat ik een beetje dramatiseerde en tegen een donkere achtergrond plaatste. Voor de titel gebruikte ik ‘Society Editor’ van Måns Grebäck; naam en ondertitel staan in de ‘Nobel’ van De Roos en Dooijes. De sfeer van het omslag staat – tot mijn verbazing – niet zo heel ver af van dat van Sabel en Keel uit 1991. Dat werd ontworpen door mijn inmiddels overleden Rietveld-docent Marten Jongema. Hij associeerde de titel indertijd met de reigers uit het gedicht ‘Dit oude park als overschot’. Ik ging daar graag in mee, hoewel de titel wat mij betreft verwees naar het heraldische rood en zwart, en de romantiek. Bij dit nieuwe omslag sluiten titel en beeld op nauwkeuriger bij elkaar aan. Gezamenlijk leggen ze een relatie met gedichten als ‘Evening News’ en ‘Caitwick’, en ze appelleren aan een gevoel van tijdelijkheid en vergeefsheid dat elders de kop op steekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: