Een lange zin

Samen met Frans Oosterhof bij het 50-jarig bestaan van de Rietveld Academie, foto Nikola Lamburov

* * *

Bijdrage aan ‘De lange zin’, bedacht en samengesteld door Frans Oosterhof

* * *

Op een zomerse zondagmiddag lopen Sam en Moos zwijgend door de Kalverstraat, wanneer plotseling, alsof er uit de schaduw van de Begijnensteeg een emoe de lege straat op rent of uitgerekend voor speelgoedwinkel Merkelbach, met zijn begerenswaardige assortiment van Märklin-treinen, een kleine meteoriet inslaat, Sam zijn keel schraapt, zijn uit vodden gemodelleerde hoofd draait en aan zijn in gedachten verzonken metgezel vraagt: Zeg, ken je die mop van Sam en Moos: – op een zomerse zondagmiddag lopen ze zwijgend door de Kalverstraat, wanneer plotseling, alsof er uit de schaduw van de Begijnensteeg een giraffe de lege straat op rent of uitgerekend voor speelgoedwinkel Merkelbach, met zijn begerenswaardige assortiment van Meccano-dozen, een kleine meteoriet inslaat, Sam zijn keel schraapt, zijn uit vodden gemodelleerde hoofd draait en aan zijn in gedachten verzonken metgezel vraagt: Zeg, ken je die mop van Sam en Moos: – op een zomerse zondagmiddag lopen ze zwijgend door de Kalverstraat, wanneer plotseling, alsof er uit de schaduw van de Begijnensteeg een tijger de lege straat op rent of uitgerekend voor speelgoedwinkel Merkelbach, met zijn begerenswaardige assortiment van stoommachines, een kleine meteoriet inslaat, Sam zijn keel schraapt, zijn uit vodden gemodelleerde hoofd draait en aan zijn in gedachten verzonken metgezel vraagt: Zeg, ken je die mop van Sam en Moos: – op een zomerse zondagmiddag lopen ze zwijgend door de Kalverstraat, wanneer plotseling, alsof er uit de schaduw van de Begijnensteeg een zebra de lege straat op rent of uitgerekend voor speelgoedwinkel Merkelbach, met zijn begerenswaardige assortiment van toverlantaarns, een kleine meteoriet inslaat, Sam zijn keel schraapt, zijn uit vodden gemodelleerde hoofd draait en aan zijn in gedachten verzonken metgezel vraagt: Hé Moos, ben je wel helemaal wakker?

%d bloggers liken dit: